Wed. Feb 21st, 2024

          Chiar daca suntem “supt vremi”, elevii si profesorii Colegiului National “Traian” pastreaza vii reperele imuabile ale culturii române si l-au sarbatorit, astazi, 15 ianuarie 2021, pe Mihai Eminescu in cadrul proiectului online “Eternul Eminescu in viziunea elevilor traianisti”.

          Astfel, s-au  derulat mai multe activitati, prin care am incercat sa evidentiem actualitatea lui Eminescu, printr-o apropiere reala, sufleteasca de creatia sa:

  1. Eminescu, poet national (prezentarea vietii si operei literare a poetului).
  2. Eminescu in sufletul elevilor traianisti (momente poetice, auditii de cântece si versuri eminesciene recitate, compozitii plastice care au transpus in desen opera eminesciana).
  3. Eminescu in era tehnologiei (Robotelul Verni recita poezia “La steaua”).
  4. Lansare de carte (lansarea cartii de versuri “Aprilie si o floare” a elevei Cristina Vital  reflecta ecoul pe care il are poezia eminesciana in sufletul sensibil al adolescentilor).
  5. Mobilizarea in mediul online pentru promovarea evenimentului, prin postarea portretului scriitorului la poza de profil a retelelor de socializare.

          Activitatile proiectului au stimulat creativitatea elevilor, au accentuat sentimentele de pretuire pentru valorile nationale si au readus aproape sufletele elevilor traianisti.

15 ianuarie 2021

Skip to content